JuhaJr

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) läpivalaisussa - osa 1

Tasa-arvoasian neuvottelukunnan (TANE) olettaisi edistävän sukupuolten tasa-arvoa. Sen tehtävänä on

"nostaa esiin sukupuolten epätasa-arvoa ylläpitäviä rakenteita ja toimia aktiivisesti niiden poistamiseksi. TANE työskentelee sukupuoleen perustuvan syrjinnän poistamiseksi, naisten aseman parantamiseksi ja stereotyyppisten sukupuolinormien purkamiseksi.” (Alleviivaus minun). 

Luit oikein. TANE on täysin sokea sille, että rikkoo jo omassa lauseessaan tarkoitustaan korottaen nostamalla toisen sukupuolen: naiset. Pitääkö tämä kaikki ymmärtää, hyväksyä ja rahoittaa? 

No onhan tämä toki selvää jatkumoa sille että:

1.Naisjärjestöt eli Naisjärjestöjen keskusliitto NJKL, Naisjärjestöt yhteistyössä eli Nytkis ja MoNiKa-naiset saivat erillislailla vuonna 2018 yhteensä yli 300 000 euroa - puhutaan siis jo useiden miljoonien rahoista!

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2007/20070663

Tasa-arvotyötä tekevät miesjärjestöt tekevät työtä omalla ajalla ja omalla rahalla. Ja työsarkaa todella riittää! Miesjärjestöjen keskusliitto (MJKL) on jopa ainoa joka edustaa TANEssa enemmistön ajatuksia, valtaosa naisistakin "peukuttaa" sen tavoitteille, synnyttäähän naiset poikiakin. Saas nähdäkin menestyykö MJKL:n eduskuntavaaleihin esiintuotu aloite, jossa esitetään miesjärjestöille vastaavanlaista rahoitusta! Kannatan sitä, mutta kannatan myös vaihtoehtoa että poistettaisiin tämä T. Halosen kaudella räätälöity syrjivä ja vääristävä erillislaki kokonaan. Naisjärjestöt tuskin luopuvat saavutetusta edusta, ja eduskunnan naisverkosto viimeistään deletoinee kumman tahansa idean tasa-arvon vastaisena.

2.  STM:n tasa-arvoyksikössä ei ole yhtään miestä

https://stm.fi/tto/tasy-henkilosto

Noh, yksi käväisi. Sukupuolentutkimus yliopistolla ym.ei ole vielä tuottanut tarpeeksi luotettavasti aivopestyjä feministimiehiä?

3. Tasa-arvolain 1.pykälässä todetaan:” Tämän lain tarkoituksena on estää sukupuoleen perustuva syrjintä ja edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa sekä tässä tarkoituksessa parantaa naisten asemaa erityisesti työelämässä.” (alleviivaus minun)

Myytti naisen euron 83/84-sentistä on murrettu tieteellisesti jo ajat sitten – myös TANEn Miesjaoksen kokouksessa kolmen tutkijan toimesta, jossa taannoin (silloin Miesjaoksen jäsenenä) itsekin asiaa todistin - mutta mitäpä faktoilla ja oikealla ymmärryksellä/tulkinnalla väliä?!

4. Tanen kokoonpano ja tulevat aikomukset

Tanen ja sen jaosten kokoonpano on räätälöity feministitahoille - feminismi taasen ei todellakaan edusta tervettä tasa-arvonäkemystä, päinvastoin syrjivää ja epätasa-arvoistavaa ismiä.

https://tane.fi/miesjaosto

https://tane.fi/sukupuoli-talous-ja-valta-jaosto

Monet erilaista näkemystä edustavat ja sinne esitetyt tasa-arvotoimijat pyritään pitämään TANEsta pois, kuten esim. jo 10 vuotta toiminut Miesten tasa-arvo ry (MTA)

https://www.miestentasa-arvo.fi/

Kuinka? Leimaten vaikkapa jollain absurdilla tavalla - kuten epämääräinen viittaus johinkin vuosien takaiseen twiittiin. Toisaalta vaalien jälkeiseen TANEn miesjaokseen pyritään innolla saamaan vasta vuoden 2018 lopulla toimintansa aloittanut, äärifeministinen Miehet ry. Koitettiinpa sinne saada samalla ohituskaistalla myös Feministinen puoluekin, vaikka se ei se eduskuntapuolue edes ole.

Samanmielisten seurassa saadaan toki ilman soraääniä tavoitteet, päätökset ja STM:stä saadut budjettirahat jaettua helpommin - sekä näiden vähemmistöpoppoiden toimesta pyritään myös TANEn kautta saadaan enemmistö, väärinuskovat ruotuun ja vaikutettua eduskuntaan maksimaalisesti.  Oikeasta ja paremmasta tasa-arvon edistämisestä nyt niin väliä. Kunhan se on feminististä.

Tästä ja mm. TANEn vaikuttavasta rahaliikenteestä kerron seuraavassa osassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Joopa joo. Tasa-arvoa on oikeasti Suomessa edistänyt Elatusvelvolliset ry.
Muut ovat enimmäkseen mekastaneet mediassa.

Käyttäjän JuhaJr kuva
Juha Järä

Hmm.....Ko. taho on toiminut jo kauan mutta miksi mitään kehitystä ei ole tapahtunut. Vasta kun vapaaehtoispohjalta toimiva, kansainvälistäkin yhteistyötä ja urauurtavaa tietoakin sekä ideoita tuova Isät lasten asialla ry (ILA) todella alkoi tuomaan isommin asioita ja ratkaisuja esiin niin että alkoi tapahtumaan isompia lainsäädäntömuutoksia. Toki työ ei ole lähimainkaan valmis.

Elatusvelvolliset olivat joskus varmaan tärkeä järjestö ja kaivattu, mutta vaikutus näkyy nykyään paljon enemmän sen hallituksen jäsenten omistamien lakifirmojen asiakkuuksina ja siten rahavirtoina. Muutosta siis sielläkin kaivattaisiin mielestäni - toivoa siis Elatusvelvolliset ry:lläkin on. Ja onhan heillä (teillä?) sentään työntekijärahoitus.

Käyttäjän PasiTikka kuva
Pasi Tikka

Mitä tasa-arvovaltuutettu on mieltä Tanen epäsuhtaisesta sukupuolijakaumasta? Saavatko tasa-arvojärjestöt enemmän tukea kun esim.feministijärjestöt ilmoittavat olevansa yleisiä, kaikkien tasa-arvoa ajavia järjestöjä? Moniko niistä ajoi isänpäivää viralliseksi liputuspäiväksi?

On paljon asioita joita en näe sukupuolesta riippuvaksi tasa-arvoasiaksi. Näitä ovat esim.ns.naisvaltaiset alat, joissa palkka samasta työstä on sama sukupuolesta riippumatta. Se on ammatinvalintakysynys, joka ei takautuvasti muutu sukupuolten epätasa-arvoksi. Palkaa hoitoaloilla tulee korottaa, mutta puhtaasti työn tärkeyden vuoksi ja työvoiman saatavuuden varmistamiseksi.

Yritysmaailma ei toimi tasa-arvo vaan tehokkuuslähtökohdasta. Pelkästään tasa-arvon nimissä väkisin aikaansaatu johtajaporras, ei takaa parasta tuottoa sijoitetulle pääomalle.

Varmasti naisilla olisi annettavaa myös yritysten johtoportaassa, mutta sinne haluavalla naisella pitää olla sinne riittävä kompetenssi. Näin hänellä olisi kykyä nähdä miten hänen sukupuolensa "ominaisuudet" palvelisivat yritystä ja toisivat lisäarvoa. Yritysten johtoon vain sukupuolen perusteella pääsyllä olisi tod.näk vain negatiivinen vaikutus yritykselle.

Miksi naisia eivät kiinnosta ns.perinteiset miesten opiskelualat? Sekin olisi markkinalähtöinen tapa saada naisia esim.teknologiayrityksiin. Ei sinnekään voida vaatia naisia lisää vain sukupuolen perusteella.

Kansanedustajien sukupuolten välisen suhteen päättävät äänestäjät, muu ei olisi demokratiaa.

Sitten itse feminismi: minun mielestäni se on väkivaltainen,sekä miehiä että ei-feministinaisia alistava. Jos on ok feministiltä lausua että onko valkoihoinen heteromies ihminen ensinkään, niin kommentti on täynnä vihaa joka vaatisi selvittämistä. Feministit julkaisevat jatkuvasti myös artikkeleita ja kirjoituksia, joissa liki kaikkia naisia väitetään miesten uhreiksi tavalla tai toisella. Mitä tästä ajattelee onnellisessa parisuhteessa valkoihoisen heteron kanssa oleva sairaanhoitaja? Feministit alistavat yleisemminkin siis kaikki naiset aatteidensa alle uhreiksi. Luulisi ahdistavan sitä valtaosaa naisista, jotka ovat elämässään onnellisia siitä että saavatko he olla onnellisia ja mahdollisesti jopa nauttia miehiltä saamastaan huomiosta.

Eläinseksi. Sexpon mukaan naisten enemmän harrastamaa ja he vastustelevat kriminalisointia sillä että eläimen seisokki on tahdonilmaisu. Mitenkäs naisen harrastama naaraseläinseksi? Heikko argumentti on myös tuo seisokki. Näkevätkö he miehet sikoina(yleisesti kuulee), joita voi seksuaalisesti hyväksikäyttää kunhan saa hepin pystyyn, temppu jolla ei ole suoraa yhteyttä haluun. Onhan kuultu feministiväite ettei valkoihoinen mies olisi ihminen ensinkään

Toimituksen poiminnat